Wykonanie: W pozycji stojącej, kończyny dolne w lekkim rozkroku, grzbiet wyprostowany, brzuch wciągnięty, sztangielka przy udach, trzymana oburącz (ręce skierowane wewnętrznymi stronami do siebie), ramiona napięte: wziąć wdech i podnieść sztangielkę na wysokość oczu;
opuścić ją spokojnie, zachowując płynność ruchu; wykonać wydech w końcowej fazie ruchu. — Atlas Treningu Siłowego — Frederic Delavier
Złap sztangielkę obiema rękami, zaciskając kciuki na rączce. Chwyt neutralny (kciuki skierowane w przód) i mały odstęp między rękami wzmagają pracę przedniej części mięśnia naramiennego, minimalizując zaangażowanie jego bocznej części. — Anatomia w kulturystyce — William P. Hamilton
Jajka można wykorzystywać do przygotowywania wielu potraw. Czy powinno się oddzielać białko od żółtka i spożywać jedynie żółtko? Czy żółtka są zdrowe? Jakie są...
Wykonanie: W pozycji stojącej, kończyny dolne w lekkim rozkroku, grzbiet wyprostowany, brzuch wciągnięty, sztangielka przy udach, trzymana oburącz (ręce skierowane wewnętrznymi stronami do siebie), ramiona napięte: wziąć wdech i podnieść sztangielkę na wysokość oczu;
opuścić ją spokojnie, zachowując płynność ruchu; wykonać wydech w końcowej fazie ruchu. — Atlas Treningu Siłowego — Frederic Delavier
Złap sztangielkę obiema rękami, zaciskając kciuki na rączce. Chwyt neutralny (kciuki skierowane w przód) i mały odstęp między rękami wzmagają pracę przedniej części mięśnia naramiennego, minimalizując zaangażowanie jego bocznej części. — Anatomia w kulturystyce — William P. Hamilton